DSC05123

Hi, ik ben Luuk!

Eigenaar van Brummans Breathwork and Balance, gefascineerd door het leven en 29 lentes jong.

Ik was ingenieur, nu ben ik gepassioneerd ondernemer.

Na jaren van experimenteren, cursussen, opleidingen, boeken en podcasts is er één ding (eigenlijk twee) wat me altijd is bijgebleven.

Mijn lichaam en mijn ademhaling.

Ik zal je vertellen, dit zal nooit veranderen.

Daarom is het ook zo krachtig. Adem is de meest primaire functie van je lichaam en je hebt het altijd bij je.

Meer weten?

Check dan even de video.

Hierin stel ik me uitgebreid voor en neem ik je mee op reis. Mijn reis van een chronisch gestresste en angstige jongen naar een ondernemer die meer leeft vanuit rust en vertrouwen.

Wat is mijn methode?

Hoe vaak is mij dit al niet gevraagd: “Luuk, welke methode gebruik je?’.

Keer op keer leg ik uit dat ik geen methode heb.

Mijn methode is dat ik geen methode gebruik.

Met een goede reden.

Een mens is complex. Een lichaam is complex. Dit kun je niet vatten in een methode.

Net zoals chronische stress, onrust, piekeren of slapeloosheid.

Nieuwsgierigheid staat hierin centraal. Er is geen ultieme waarheid.

Iedereen heeft een andere ervaring, een andere perceptie.

Ik werk daarom ook vanuit de principes. De principes van de adem, het zenuwstelsel, het lichaam en de natuur.

Met behulp van deze principes kun JIJ je eigen waarheid vinden.

Precies wat je op dit moment nodig hebt!

Blijf nieuwsgierig mensen!

Ervaring van anderen.

Video afspelen

“Ik sta aan het begin van mijn persoonlijke ontwikkelingsreis, toch ervaar ik bij Luuks benadering in een korte tijd al meer verbeteringen dan bij eerdere therapieën die ik heb gevolgd.”

Al heel lang in mijn leven loop ik tegen dingen aan. Denk aan perfectionisme, faalangst en het altijd goed willen doen voor anderen om liefde en respect te ontvangen.

Ik ben in het verleden al bij psychologen geweest alleen dat had nooit het gewenste effect. 

Voor het traject had ik het doel om meer ontspanning te vinden, minder streng te zijn voor mezelf en echt te voelen dat ‘wat ik doe’ en ‘wie ik ben’ goed genoeg is.

Luuks benadering is heel erg op het hier en NU gericht. Daardoor kom ik veel dichter bij mijn lichaam en emoties dan bijvoorbeeld tijdens praatsessies.

Ik heb geleerd welke zaken mijn spanningen en emoties triggeren en hoe ik ontspanning kan vinden middels ademhaling, 

Ik ben me veel bewuster geworden van waar ik spanningen ervaar, welke emoties ik voel en wat ik daarmee kan doen.

Daarnaast heb ik geleerd dat het oké is dat al deze dingen er zijn en dat ik daar niet altijd tegen hoef te vechten. Ik ben daarin milder en liever voor mezelf geworden.

Bedankt Luuk voor de mooie reis, ervaringen en handreikingen die je me hebt gegeven!

~ Gijs ~ Werknemer ASML.

“Van mei tot november ’23 heb ik het Master your Balance traject gevolgd bij Luuk Brummans “de Allround Balance Master”, want een echte Master dat is ie!”

Aanleiding om contact te leggen met Luuk was voor mij, dat ik wilde leren om beter balans te kunnen houden op vlakken zoals werk-privé, denken-doen, ontspannen-inspannen, verstand-gevoel, loslaten-vastpakken etc.

Nu weet ik van mezelf dat ik best een vlotte prater kan zijn en dat dit ook binnen mijn comfort is, maar ik hiermee niet altijd m’n kern’ raak.

Ik vond dan ook dat ik nu wat anders nodig had, dan ‘n regulier coaching traject. Ik dacht al een tijdje aan Breathwork als instrument. Overigens voor mij een totaal nieuw domein.
Het traject bij Luuk bleek voor mij de juiste keuze!

Het sprak mij na dit vrijblijvende, oriënterende gesprek direct aan dat Luuk duidelijke taal gebruikt.

Gedurende de 8 sessies die volgde, wist Luuk op een ongekend geduldige, flexibele en zorgvuldige manier zich voor mij te ontwikkelen als een baken, zowel op fysiek; als emotioneel en mentaal vlak. 

Ook buiten de sessies om was er sprake van een prettige en gepaste betrokkenheid, vaak met fijne, opvolgbare adviezen of praktische (adem)oefeningen.

Hierdoor ging ik zijn complementaire aanpak en zeker Luuk als persoon met aandacht, humor en intelligentie, ervaren als belangrijke support in o.a. het acceptatieproces van mijn onverwachts opspelende, ernstige fysieke klachten.

De benaming ‘Ademcoach’ of ‘Breathworker’ doet hem naar mijn ervaring dan ook onvoldoende recht aan.

Zat ik teveel op mijn praatstoel en in mijn hoofd, dan wist hij me met meditatie of een lichaamsgerichte (adem)oefening met rust en bewustwording weer in balans te brengen. Was het mooi weer en was ik wat onrustig over bepaalde uitslagen die die week zouden volgen, dan besloot hij bijv. om samen oefeningen buiten in het bos te doen.

Luuk creëert in zijn sessies veiligheid en ruimte. Hierbij laat hij op ongekunstelde en subtiele wijze het eigenaarschap van mijn leerproces bij mij. Wat soms irritant, maar uiteindelijk toch erg prettig en essentieel is om tot verandering te komen.

Luuk legt in zijn sessies relevante koppelingen tussen zijn praktijk en de theorie, maar belangrijker nog hij durft dat ook niet te doen en je vooral te laten ervaren i.p.v te laten begrijpen, wat voor mij een belangrijk aandachtspunt is en erg helpend is geweest.

Hij is als universitair geschoolde, perfect in staat ingewikkelde patronen te ontrafelen en verbanden te leggen, maar bovenal is hij een warm en prachtig mens die professioneel de inschatting maakt waar hij ook met eigen ervaring kan werken en daarbij naast je staat.

Tenslotte, na 8 sessies kan ik zeggen dat ik ondanks mijn 45 levenservaringsjaren heel veel nieuwe dingen heb geleerd van onze samenwerking en zijn we in een notendop gegaan van bewustwording, gedragsverandering om vervolgens het geleerde te integreren in het dagelijks leven.

Ik zal in de toekomst vaker een beroep doen op Luuk. Het leven verloopt niet lineair. Een aandachtig klankbord, actieve ontspanning, een gids, is in deze periodes voor mij zeker van toegevoegde waarde.

Het maakt het tot een beste investering in jezelf!

~ Peter

Video afspelen

“Ik ben een rijker mens geworden en heb heel veel van het traject geleerd.”

“Voor het traject zat ik veel in mijn hoofd en wilde ik graag de controle houden. Iets waar ik ook ‘s nachts vaker last van had. Ook had ik moeite met afschakelen en rust vinden.

Ik had verwacht dat het traject bestond uit hele heftige verbonden ademsessies. De realiteit was een stuk minder heftig, maar wel met veel meer diepgang.

Na het coachingstraject ervaar ik meer rust, ben ik beter geworden in voelen, grenzen stellen en heb ik meer vertrouwen in mijn lichaam gekregen.

De zin die me het meest is bijgebleven tijdens een van onze sessie’s is ‘you have got your own back’. Ik voel dat ik niet meer afhankelijk ben van anderen om me goed te voelen. Ik voel het vertrouwen dat ik alles zelf kan, in me heb en bovendien goed voor mezelf kan zorgen.

Ik durf nu te voelen, aan te geven wat ik nodig heb en ik heb het vertrouwen om daarnaar te handelen. Vroeger liep ik mezelf veel sneller voorbij.”

~ Arjen ~ Docent speciaal onderwijs.

IMG_6455-2

Ik ben opgegroeid in het zonnige zuiden in een dorpje genaamd Meijel, op de grens van Brabant en Limburg.  Afkomstig uit een sportief en nuchter nederlands gezin. Net als mijn familie ben ik altijd druk bezig geweest met sport. Ik was een energiek, sociaal en blij kind. Bovendien stelde ik abnormaal veel de waaromvraag. Mam, waarom is dit zo? En waarom niet zo? Altijd nieuwsgierig en altijd een open blik naar het leven. Ik was altijd aan het leren, altijd bezig met groeien. Dit ben ik gaandeweg mijn jeugd volledig kwijtgeraakt.

Zelf heb ik op de Technische Universiteit in Eindhoven de Master Werktuigbouwkunde afgerond. Daarna kon ik vrij snel aan de slag als Engineer bij ASML. Maatschappelijk gezien liep alles op rolletjes. Mijn denkende brein was enorm ontwikkeld. Voor mijn omgeving had ik het leven al uitgespeeld. Alleen van binnen was er vanalles aan de hand. Ik was als tiener enorm angstig en onzeker. Ik werd wel eens vaker uitgelachen. Ik hoorde er nooit echt bij. Dit deed pijn. Zoveel pijn dat ik het niet wilde voelen. Ik stopte het weg. Ik werd ‘de grijze muis’ en voelde me regelmatig depressief en alleen. Ik wilde dat niemand mij kon zien want dan kon ook niemand mij raken. En het mooie was, ik was me er gewoon niet bewust van.

Als copings mechanisme deed ik twee dingen. 1. Heel veel piekeren. En 2. heel veel gamen. Elke dag tot diep in de nacht. In een video game kon ik tenminste ergens bijhoren. Ik was iets waard. Ik ging vluchten voor mijn gevoel en mezelf verdoven met computerspelletjes. Hierdoor had ik in ieder geval ‘controle’ over mijn leven. Dat dacht ik althans. Mijn grootste angst lag bij intimiteit en seksualiteit. Ik heb nooit een meid aangesproken omdat ik daar gewoon te bang voor was. Voor mijn 24ste heb ik überhaubt geen dates gehad. 

Het is dan ook niet gek dat de omslag kwam na mijn eerste liefde. Ineens was er iemand die zag en accepteerde wie ik echt was. Dit heeft echt veel met me gedaan, in positieve zin. Het date avontuur stopte abrupt na een aantal maanden. Net voor het begin van de Corona crisis. Hierdoor stond ik helemaal alleen. Toen kon ik mijn gevoel gewoon niet meer wegstoppen. Het verdriet was te groot. Het ging van kwaad tot ergerDoor een samenloop van omstandigheden kon ik van de een op de andere dag niet meer slapen. Van binnen brak er pure paniek uit. Ik had opeens geen controle meer over mijn leven. En dit is voor een perfectionist een van de ergste dingen die kan gebeuren . Toen heb ik een tijdje slaappillen gebruikt. Ik had ze een aantal weken gebruikt maar het slapen ging nog steeds niet. Ik kwam er bovendien achter dat ik afhankelijk was geworden van de slaappillen. Ik kon niet meer zonder.

Toen dacht ik, tot hier en niet verder. Dit kan toch niet de bedoeling zijn van het leven. Dit was de start van mijn reis vol groei en persoonlijke transformatie.  Zeker geen makkelijk traject, maar ik zou de nieuwe Luuk nooit meer inruilen voor de oude. Zoals Johan Cruijf mooi zei: ‘Voetbal is simpel, maar simpel voetballen blijkt vaak het moeilijkste wat er is’. Dit geldt ook voor het leven.

‘Ik was als tiener enorm angstig en onzeker. Ik hoorde nergens echt bij. Dit deed pijn. Zoveel pijn dat ik het niet wilde voelen. Ik stopte het weg.’

Omslag in bewustzijn

Deze omslag in bewustzijn heeft mijn leven compleet veranderd. Ik kwam tijdens de Corona periode erachter hoeveel ik piekerde, hoe angstig ik in het leven stond, hoe weinig zelfvertrouwen ik had en hoe eenzaam ik me voelde. Bang om te falen en er niet bij te horen, bang om mensen in de ogen aan te kijken, bang om mijn echte ik te laten zien. Al deze gevoelens kwamen los. 

‘Ik besefte me dat al dat piekeren met niets zou brengen dan nog meer ellende. Ik wilde leren voelen.’

Een tweede grote omslag kwam toen ik een workshop ademhaling plus ijsbad volgde bij Jerome Karssens. De ademhaling bracht me tot rust, een interne kalmte die ik voor zover ik me kon herinneren nog nooit  had gevoeld. Dit bracht me op het pad van de ademhaling. Het ijsbad leerde me voelen in plaats van denken. Ik hoef er niet 30 seconden, 1 minuut of 2 minuten in te blijven (zoals een perfectionistisch sportersbrein zou doen). Ik hoef alleen maar te voelen wanneer mijn lichaam aangeeft dat ik eruit mag gaan. Ik kon ineens voelen. Een gave die natuurlijk elk mens bezit, maar die ik tijdens mijn jeugd compleet ben verloren. Gaandeweg ontdekte ik dat mijn prestaties op elk vlak in mijn leven verbeterde. Zonder dat ik er bewust mee bezig was. Meer positiviteit. Diepgaandere relaties. Ik kreeg meer energie en mijn sportprestaties kwamen vanzelf!

Tijdens dit proces ging het mentaal en fysiek steeds beter en voelde ik een groeiende passie voor de mens. Via via kwam ik terecht bij de OERsterk coach opleiding van Richard de Leth en bij de Breathwork Masterclass van Kasper van der Meulen. Mijn twee grootste leraren en inspiratoren om dit werk te gaan doen. De passie die Richard uitstraalt. Het vertrouwen en de rust waarmee Kasper mensen begeleid in hun persoonlijke heling en bewustwording. Dit is wat ik wil!

Ik voel me weer steeds meer kind. Vrij om de wereld te gaan ontdekken en nieuwsgierig te zijn. Ik wil je inspireren om te gaan voelen. Om bewuster te gaan leven en de regie weer in eigen hand te nemen. Durf te voelen, handel met passie en sta open voor verandering! Laat je hierbij leiden door je eigen ademhaling en leef volgens een een holistische leefstijlHet lichaam en de natuur zijn werk te laten doen. Ik ben er namelijk volledig van overtuigd dat jij een enorm vermogen hebt om te groeien. En als je dit vermogen aan durft te spreken zal je leven op een geweldige manier veranderen. 

Zelf ben ik enorm dankbaar voor de mensen die mijn gedachtes en gevoelens met een open blik hebben ontvangen. De mensen die zonder oordeel naar me luisterden en waarbij ik me kwetsbaar kon opstellen. Waarbij ik echt mezelf kon zijn. Zonder grenzen en zonder maatschappelijke maskers. Doe wat jij wil doen. Volg je eigen pad en niet dat van iemand anders. Deze reis kan lastig en beangstigend zijn. Je leven zal veranderen. Je zult oude spullen, mensen, gedachtes en emoties achterlaten. Ik wil je daarom uitnodigen. Komt uit je comfortzone en durf in het diepe te springen. Durf die uitdaging aan te gaan. Durf te groeien. Jij wil toch ook een leven leiden vol passie, dankbaarheid en geluk? 

Vanuit mijn passie wil ik jou heel graag helpen en begeleiden in dit proces. Kom uit die vicieuze cirkel van negatieve gedachtes en emoties. Ga jou optimale leven leiden! Niet lijden, maar leiden. Het heeft mijn leven veranderd en dit kan jij 100% zeker ook!

‘Durf te voelen, handel met passie en sta open voor verandering’

Omslag in bewustzijn

 

Deze omslag in bewustzijn heeft mijn leven compleet veranderd. Ik kwam tijdens de Corona periode erachter hoeveel ik piekerde, hoe angstig ik in het leven stond, hoe weinig zelfvertrouwen ik had en hoe eenzaam ik me voelde. Bang om te falen en er niet bij te horen, bang om mensen in de ogen aan te kijken, bang om mijn echte ik te laten zien. Al deze gevoelens kwamen los. 

‘Ik besefte me dat al dat piekeren me niks zou brengen dan nog meer ellende. Ik wilde leren voelen.’

Een tweede grote omslag kwam toen ik een workshop ademhaling plus ijsbad volgde bij Jerome Karssens. De ademhaling bracht me tot rust, een interne kalmte die ik voor zover ik me kon herinneren nog nooit  had gevoeld. Dit bracht me op het pad van de ademhaling. Het ijsbad leerde me voelen in plaats van denken. Ik hoef er niet 30 seconden, 1 minuut of 2 minuten in te blijven (zoals een perfectionistisch sportersbrein zou doen). Ik hoef alleen maar te voelen wanneer mijn lichaam aangeeft dat ik eruit mag gaan. Ik kon ineens voelen. Een gave die natuurlijk elk mens bezit, maar die ik tijdens mijn jeugd compleet ben verloren. Gaandeweg kwam ik erachter dat mijn prestaties op elk vlak in het leven verbeterde. Zonder dat ik er bewust mee bezig was. Diepgaandere relaties. Meer positiviteit. Ik kreeg meer energie en mijn sportprestaties kwamen vanzelf.

Tijdens dit proces ging het mentaal en fysiek steeds beter en voelde ik een groeiende passie voor de mens. Via via kwam ik terecht bij de OERsterk coach opleiding van Richard de Leth en bij de Breathwork Masterclass van Kasper van der Meulen. Mijn twee grootste leraren en inspiratoren om dit werk te gaan doen. De passie die Richard uitstraalt. Het vertrouwen en de rust waarmee Kasper mensen begeleid in hun persoonlijke heling en bewustwording. Dit is wat ik wil!

Ik voel me weer steeds meer kind. Vrij om de wereld te gaan ontdekken en nieuwsgierig te zijn. Ik wil je inspireren om te gaan voelen. Om bewuster te gaan leven en de regie weer in eigen hand te nemen. Durf te voelen, handel met passie en sta open voor verandering! Laat je hierbij leiden door je eigen ademhaling en leef volgens een een holistische leefstijlHet lichaam en de natuur zijn werk te laten doen in plaats van symptoombestrijding waar de huidige zorg vooral op gebaseerd is. Ik ben er namelijk volledig van overtuigd dat jij een enorm zelfherstellend vermogen hebt. Een enorm vermogen om te groeien. En als je dit vermogen aan durft te spreken zal je leven op een geweldige manier veranderen. 

Zelf ben ik enorm dankbaar voor de mensen die mijn gedachtes en gevoelens met een open blik hebben ontvangen. De mensen die zonder oordeel naar me luisterden en waarbij ik me kwetsbaar kon opstellen. Waarbij ik echt mezelf kon zijn. Zonder grenzen en zonder maatschappelijke maskers. Doe wat jij wil doen. Volg je eigen pad en niet dat van iemand anders. Deze reis kan lastig en beangstigend zijn. Je leven zal veranderen. Je zult oude spullen, mensen, gedachtes en emoties achterlaten. Ik wil je daarom uitnodigen. Komt uit je comfortzone en durf in het diepe te springen. Durf die uitdaging aan te gaan. Durf te groeien. Jij wil toch ook een leven leiden vol passie, dankbaarheid en geluk?

Vanuit mijn passie wil ik jou heel graag helpen en begeleiden in dit proces. Kom uit die vicieuze cirkel van negatieve gedachtes en emoties. Ga jou optimale leven leiden! Niet lijden, maar leiden. Het heeft mijn leven veranderd en dit kan jij 100% zeker ook!  

‘Durf te voelen, handel met passie en sta open voor verandering’

Brummans Breathwork and Balance draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders