1 op 1 coaching

Heb je...

Dit traject brengt je:

1 op 1 coaching

Heb je...

Ademwerk en somatische coaching

Dit traject brengt je:

Neem de eerste stap.

Ademwerk en somatische coaching

Wat je nodig hebt?

In een vrijblijvende Zoom call ga ik je 45 minuten helpen om te ontdekken wat JIJ op dit moment nodig hebt.

Ademwerk en somatische coaching, wat is dat?

Ik ga somatisch te werk. Dit is een holistische en lichaamsgerichte benadering waarin we ontdekken dat onze fysieke sensaties, emoties, gedachtes en manieren van bewegen allemaal met elkaar verbonden zijn. 

De intentie is om jou te ondersteunen bij het ontwikkelen van meer rust en een diepgaandere lichaamsintelligentie.

Als je de communicatie met je lichaam herstelt en ECHT leert luisteren naar wat je lichaam vraagt, dan heb je voortaan alleen nog jezelf nodig.

Sta even stil bij wat dit voor jou betekent.

Je bent klaar met afhankelijk zijn van externe zaken of ander mensen. Vanuit deze intelligentie en intuïtie kun je namelijk altijd terugvallen op je eigen lichaam. 

Ik werk voor een groot deel intuïtief en maak gebruik van verschillende disciplines waaronder ademwerk, lichaamsbewustzijn, leefstijl coaching, mindfulness, visualisatie, somatische beweging en neurowetenschappen.

Ademwerk en somatische coaching

Neem de eerste stap.

Ademwerk en somatische coaching

Je hebt geen externe materialen of factoren nodig. Alleen je eigen lichaam.

Wat je nog meer nodig hebt?

In een vrijblijvende Zoom call ga ik je 45 minuten helpen om te ontdekken wat JIJ op dit moment nodig hebt.

Ademwerk en somatische coaching, wat is dat?

Ik ga somatisch te werk. Dit is een holistische en lichaamsgerichte benadering waarin we ontdekken dat onze fysieke sensaties, emoties, gedachtes en manieren van bewegen allemaal met elkaar verbonden zijn. 

De intentie is om jou te ondersteunen bij het ontwikkelen van meer rust, een groter zelfbewustzijn, emotionele intelligentie en weerbaarheid.

Het gaat je helpen om oude stressvolle patronen te doorbreken, belemmerende overtuigingen te veranderen en nieuwe gezonde manieren te ontwikkelen om met jezelf en anderen om te gaan.

Ik werk voor een groot gedeelte intuïtief en maak gebruik van verschillende disciplines waaronder ademwerk, lichaamsbewustzijn, mindfulness, somatische beweging en neurowetenschappen.

Ademwerk en somatische coaching
DSC05102

"I have no special talent. I am only passionately curious."

~Albert Einstein~

Ervaringen van anderen.

Video afspelen

“Ik ben een rijker mens geworden en heb heel veel van het traject geleerd.”

“Voor het traject zat ik veel in mijn hoofd en wilde ik graag de controle houden. Iets waar ik ook ‘s nachts vaker last van had. Ook had ik moeite met afschakelen en rust vinden.

Ik had verwacht dat het traject bestond uit hele heftige verbonden ademsessies. De realiteit was een stuk minder heftig, maar wel met veel meer diepgang.

Na het coachingstraject ervaar ik meer rust, ben ik beter geworden in voelen, grenzen stellen en heb ik meer vertrouwen in mijn lichaam gekregen.

De zin die me het meest is bijgebleven tijdens een van onze sessie’s is ‘you have got your own back’. Ik voel dat ik niet meer afhankelijk ben van anderen om me goed te voelen. Ik voel het vertrouwen dat ik alles zelf kan, in me heb en bovendien goed voor mezelf kan zorgen.

Ik durf nu te voelen, aan te geven wat ik nodig heb en ik heb het vertrouwen om daarnaar te handelen. Vroeger liep ik mezelf veel sneller voorbij.”

~ Arjen ~ Docent speciaal onderwijs.

“Van mei tot november ’23 heb ik het Master your Balance traject gevolgd bij Luuk Brummans “de Allround Balance Master”, want een echte Master dat is ie!”

Aanleiding om contact te leggen met Luuk was voor mij, dat ik wilde leren om beter balans te kunnen houden op vlakken zoals werk-privé, denken-doen, ontspannen-inspannen, verstand-gevoel, loslaten-vastpakken etc.

Nu weet ik van mezelf dat ik best een vlotte prater kan zijn en dat dit ook binnen mijn comfort is, maar ik hiermee niet altijd m’n kern’ raak.

Ik vond dan ook dat ik nu wat anders nodig had, dan ‘n regulier coaching traject. Ik dacht al een tijdje aan Breathwork als instrument. Overigens voor mij een totaal nieuw domein.
Het traject bij Luuk bleek voor mij de juiste keuze!

Het sprak mij na dit vrijblijvende, oriënterende gesprek direct aan dat Luuk duidelijke taal gebruikt.

Gedurende de 8 sessies die volgde, wist Luuk op een ongekend geduldige, flexibele en zorgvuldige manier zich voor mij te ontwikkelen als een baken, zowel op fysiek; als emotioneel en mentaal vlak. 

Ook buiten de sessies om was er sprake van een prettige en gepaste betrokkenheid, vaak met fijne, opvolgbare adviezen of praktische (adem)oefeningen.

Hierdoor ging ik zijn complementaire aanpak en zeker Luuk als persoon met aandacht, humor en intelligentie, ervaren als belangrijke support in o.a. het acceptatieproces van mijn onverwachts opspelende, ernstige fysieke klachten.

De benaming ‘Ademcoach’ of ‘Breathworker’ doet hem naar mijn ervaring dan ook onvoldoende recht aan.

Zat ik teveel op mijn praatstoel en in mijn hoofd, dan wist hij me met meditatie of een lichaamsgerichte (adem)oefening met rust en bewustwording weer in balans te brengen. Was het mooi weer en was ik wat onrustig over bepaalde uitslagen die die week zouden volgen, dan besloot hij bijv. om samen oefeningen buiten in het bos te doen.

Luuk creëert in zijn sessies veiligheid en ruimte. Hierbij laat hij op ongekunstelde en subtiele wijze het eigenaarschap van mijn leerproces bij mij. Wat soms irritant, maar uiteindelijk toch erg prettig en essentieel is om tot verandering te komen.

Luuk legt in zijn sessies relevante koppelingen tussen zijn praktijk en de theorie, maar belangrijker nog hij durft dat ook niet te doen en je vooral te laten ervaren i.p.v te laten begrijpen, wat voor mij een belangrijk aandachtspunt is en erg helpend is geweest.

Hij is als universitair geschoolde, perfect in staat ingewikkelde patronen te ontrafelen en verbanden te leggen, maar bovenal is hij een warm en prachtig mens die professioneel de inschatting maakt waar hij ook met eigen ervaring kan werken en daarbij naast je staat.

Tenslotte, na 8 sessies kan ik zeggen dat ik ondanks mijn 45 levenservaringsjaren heel veel nieuwe dingen heb geleerd van onze samenwerking en zijn we in een notendop gegaan van bewustwording, gedragsverandering om vervolgens het geleerde te integreren in het dagelijks leven.

Ik zal in de toekomst vaker een beroep doen op Luuk. Het leven verloopt niet lineair. Een aandachtig klankbord, actieve ontspanning, een gids, is in deze periodes voor mij zeker van toegevoegde waarde.

Het maakt het tot een beste investering in jezelf!

~ Peter

Video afspelen

“Ik sta aan het begin van mijn persoonlijke ontwikkelingsreis, toch ervaar ik bij Luuks benadering in een korte tijd al meer verbeteringen dan bij eerdere therapieën die ik heb gevolgd.”

Al heel lang in mijn leven loop ik tegen dingen aan. Denk aan perfectionisme, faalangst en het altijd goed willen doen voor anderen om liefde en respect te ontvangen.

Ik ben in het verleden al bij psychologen geweest alleen dat had nooit het gewenste effect. 

Voor het traject had ik het doel om meer ontspanning te vinden, minder streng te zijn voor mezelf en echt te voelen dat ‘wat ik doe’ en ‘wie ik ben’ goed genoeg is.

Luuks benadering is heel erg op het hier en NU gericht. Daardoor kom ik veel dichter bij mijn lichaam en emoties dan bijvoorbeeld tijdens praatsessies.

Ik heb geleerd welke zaken mijn spanningen en emoties triggeren en hoe ik ontspanning kan vinden middels ademhaling, 

Ik ben me veel bewuster geworden van waar ik spanningen ervaar, welke emoties ik voel en wat ik daarmee kan doen.

Daarnaast heb ik geleerd dat het oké is dat al deze dingen er zijn en dat ik daar niet altijd tegen hoef te vechten. Ik ben daarin milder en liever voor mezelf geworden.

Bedankt Luuk voor de mooie reis, ervaringen en handreikingen die je me hebt gegeven!

~ Gijs ~ Werknemer ASML.

Master your Balance traject

De mogelijkheden tot coaching zijn zowel live als online.

De sessie’s zijn gericht op ervaren. Naast de sessie’s ontvang je theorie en kennis om zelf mee aan de slag te gaan!

Tijdens het coachingstraject leer je in 4 maanden essentiële vaardigheden die je nooit geleerd hebt:

De basis:

1. Rust en regulatie. Leer eerst hoe je jou lichaam en zenuwstelsel kunt reguleren. Hoe je zonder externe middelen kunt ontspannen en hoe je veiligheid vind in je eigen lijf. Vanuit deze rust kunnen we het lichaam beter leren kennen.

2. Lichaamsintelligentie. Als je de communicatie van je lichaam echt snapt dan heb je voortaan alleen jezelf en je eigen lichaam nodig. Elke klacht, emotie, spanning, trigger of pijn is niets anders dan een signaal van jou lichaam. Het is geen probleem wat je op moet lossen. Het is een signaal waar je naar kunt leren luisteren. 

Het gevolg:

3. Van controle naar overgave. Snap je de communicatie met je lichaam niet? Dan leef je vaak vanuit onrust en een drang naar controle. ‘Er is een probleem wat opgelost moet worden en ik weet niet hoe’. In het proces waarin je de communicatie met je lichaam ontdekt leer je leven vanuit overgave. Je leert hoe je tevreden kunt zijn met het NU in plaats van de toekomst en het verleden angstvallig wil controleren.

4. Intuïtief vertrouwen. Iemand die weet wat hij of zij nodig heeft is een krachtig persoon. De bovenstaande stappen zorgen ervoor dat je leert vertrouwen op je eigen lichaam, je capaciteit en je kunnen. Je leert je grenzen kennen en ontwikkelt een krachtig en intuïtief persoon.

website7

De weg naar het doel.

Ademwerk

Je adem is de gemakkelijste en de snelste weg naar ontspanning. Je adem is DE regulator van je zenuwstelsel en daarom DE ingang naar innerlijke rust en balans. Een onmisbare tool om te ontdekken  in deze stressvolle wereld.

Natuur

Chronische onrust is een gevolg van natuurlijke wezens die leven in een onnatuurlijke omgeving. Natuur zal altijd streven naar balans. Helaas verwijderen we ons als mens steeds verder van deze natuur. We vergeten hoe we onze geweldige biologie in ons voordeel kunnen gebruiken. Kom weer in contact met je natuur en je leven als mens zal voorgoed veranderen.

Beweging

We zijn geboren om te bewegen. Om te groeien zul je in beweging moeten komen. Fysieke beweging gebruiken om je grenzen te verleggen. Of juist stilstaan en verzachten. Soms is stilstaan hetzelfde als bewegen. In beweging komen is vaak oncomfortabel, maar de oplossing voor elke uitdaging zit verborgen in beweging. 

2

Zelfregulatie

Een bewust leven vol passie, voldoening en liefde vereist innerlijke rust en balans. Een gezonde balans tussen actie en rust, tussen hoofd en hart. Een belangrijke peiler hiervoor is zelfregulatie.

Regulatie van je zenuwstelsel geeft je de capaciteiten om te dealen met wat er in elk moment aanwezig is. In tijden van stress keer je terug naar een innerlijk gevoel van veiligheid en verbinding.

Zelfregulatie creëert weerbaarheid en flexibiliteit, zodat JIJ de stress de baas bent in plaats van andersom.

2

Het doel: bewustzijn

Vanuit de overlevingsstand is het lastig om je gedrag en patronen blijvend te veranderen. Je doel is namelijk overleven, een staat waarin geen ruimte is voor bewust ‘zijn’.

Vanuit rust ontdek je je innerlijke wereld, je oude patronen en het pad wat je wilt gaan bewandelen.

Je intuïtie en je emotionele intelligentie groeit, essentieel in een chaotische wereld waarin we verslaafd zijn aan denken.

Bewustzijn is de enige weg naar duurzame groei.

Losse sessie

Leer in deze sessie hoe je een meester in ontspannen wordt. 

Hoe je chronische stress simpel en effectief kunt verminderen. Hoe je angst te lijf gaat en hoe je weer als een baby gaat slapen. Leren om te voelen in plaats van denken.

Ervaar zelf wat ademhaling met je kan doen.

Persoonlijk, gericht op wat jij nodig hebt op dit moment!

Back to Balance traject

Compleet holistisch leefstijl traject! Ademhaling staat centraal.

In dit traject begeleid ik je in 100 dagen naar een nieuwe en betere balans! In 6 sessies leer je de nieuwste kennis op het gebied van gezondheid toepassen in je eigen leven. Open, helder en gestructureerd.

Je eigen gezondheid bepaald de kwaliteit van je leven. Het is zoveel waard! Pak NU de leiding terug over je gezondheid en activeer het zelfherstellend vermogen van je lichaam!

Breathe-move traject

Compleet adem-beweeg traject!

Tijdens een traject van in totaal 4 sessies begeleid ik je naar een optimale ademhaling. Dit traject is ideaal voor sporters. Beweging staat centraal. Krijg meer energie, verbeter je sportprestaties, kom tot rust en zorg voor een beter herstel.

Wordt flexibel, leer hoe je controle krijgt over je lichaam en geest. Gebruik de meest simpele en krachtigste tool van de mens om je fitheid een enorme boost te geven!

De opties

Intake Balance check

In slechts 1 uur helder inzicht in je gezondheid. Samen met mij op zoek naar de onbalans in je lichaam en geest.

Kijk waar je staat op het gebied van ontspanning,  voeding, beweging en ontvang advies over hoe je dit kunt verbeteren.

Back to Balance traject

In dit traject begeleid ik je in 100 dagen naar een nieuwe en betere balans! In 6 sessies leer je de nieuwste kennis op het gebied van gezondheid toepassen in je eigen leven. Open, helder en gestructureerd.

Je leeft NU. Pak NU de leiding terug over je gezondheid en activeer het zelfherstellend vermogen van je lichaam!

Breathe-move traject

Tijdens een traject van in totaal 4 sessies begeleid ik je naar een optimale ademhaling. Dit traject is ideaal voor sporters. Krijg meer energie, verbeter je sportprestaties, kom tot rust en zorg voor een beter herstel.

Wordt flexibel, leer hoe je controle krijgt over je lichaam en geest. Gebruik de meest simpele en krachtigste tool van de mens om je gezondheid een enorme boost te geven!

Reset Breathing sessie

Investering in jezelf

€ 145,- (incl. BTW)

Niet goed = geld terug!

Optimal Balance traject

Investering in jezelf

Niet goed = geld terug!

€ 720,- (incl. BTW)

Weekprogramma

Start

Week 3

Week 6, 9 en 12

Week 15

Back to Balance traject

Investering in jezelf

€ 485,- (incl. BTW)

Niet goed = geld terug!

Weekprogramma

Start

Week 3 en 6

Week 9

1 op 1 coaching

Reset Breathing sessie

 • Je boekt een losse ademsessie van ongeveer 2 uur. 
 • Een echte RESET voor lichaam en geest! Terug naar innerlijke rust en balans.
 • Deep learning: zowel theorie als praktijk. Alleen door te leren zul je groeien!
 • Ga de diepte in. Maak ECHT verbinding met je lichaam en ga op reis in jezelf!
 • Leer en ervaar hoe jij je lichaam optimaal kunt reguleren door middel van je eigen ademhaling, muziek en lichaamswerk!
 • Sessie op mijn locatie.

Investering in jezelf

€145,- (incl. BTW)

Niet goed = geld terug!

Week 3

Optimal Balance traject

 • In 6 sessies naar een optimale balans tussen lichaam en geest.
 • Diepgaand 1 op 1 traject waarin jij de biologie van je lichaam leert begrijpen en de balans tussen lichaam en hoofd leert herstellen.
 • Leer hoogstaande kennis toepassen op het gebied van ademhaling, zenuwstelsel, slaap, focus, beweging en mindset.
 • Ga aan de slag met cutting edge tools die jou weerbaar en flexibel maken. In no time van stress naar ontspanning.
 • Een gegarandeerd bewuster leven en meer controle over je lichaam en geest. 
 • Intake sessie van 2 uur plus 5 vervolgsessies.
 • Sessies op mijn locatie.
 • Dagelijkse begeleiding: Altijd bereikbaar voor vragen tussendoor.

Investering in jezelf

€720,- (incl. BTW)
Niet goed = geld terug!

 

Weekprogramma

Start

Week 3

Week 6, 9 en 12

Week 15

Back to Balance traject

 • In 4 sessies naar een nieuwe en betere balans!
 • Een ideaal 1 op 1 traject om kennis te maken met ademwerk, lichaamsbewustzijn en zelfregulatie.
 • Leer hoogstaande kennis toepassen op het gebied van ademhaling, lichaamswerk, slaap, focus, beweging en mindset.
 • Werk aan je flexibiliteit en weerbaarheid. Leer hoe jij controle kunt uitoefenen op je lichaam en geest.
 • Meer rust, een diepere slaap en een beter herstel.
 • Intake van 2 uur plus 3 vervolgsessies.
 • Sessies op mijn locatie.
 • Dagelijkse begeleiding: Altijd bereikbaar voor vragen tussendoor.

Investering in jezelf

€485,- (incl. BTW)

Niet goed = geld terug!

 
 

 

Weekprogramma

Start

Week 3 en 6

Week 9

Ervaring - Back to Balance traject

“Bij het 1-1 traject van Luuk heb ik meerdere ademoefeningen geleerd die ervoor zorgen dat de rust in mijn lijf terugkeert. Zeker na een drukke dag helpt mij dit enorm. 

Daarnaast weet Luuk in eenvoudige taal ‘het waarom’ uit te leggen. Zo begrijp je wat er bij stress in je lijf gebeurt. En hoe een goede ademhaling ervoor zorgt dat je uit deze onwenselijke staat van zijn komt”

Brummans Breathwork and Balance draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders