Stap 1: Kijk eerst deze korte video.

Stap 2: Download het
gratis Breathwork Document.

Ontvang een PDF document met 6 effectieve ademoefeningen voor meer rust, minder spanning en een betere slaap.

Met geluid! Inclusief 6 begeleide .mp3’s.

Uitleg is visueel en simpel.

Ervaringen van anderen.

Video afspelen

“Ik ben een rijker mens geworden en heb heel veel van het traject geleerd.”

“Voor het traject zat ik veel in mijn hoofd en wilde ik graag de controle houden. Iets waar ik ook ‘s nachts vaker last van had. Ook had ik moeite met afschakelen en rust vinden.

Ik had verwacht dat het traject bestond uit hele heftige verbonden ademsessies. De realiteit was een stuk minder heftig, maar wel met veel meer diepgang.

Na het coachingstraject ervaar ik meer rust, ben ik beter geworden in voelen, grenzen stellen en heb ik meer vertrouwen in mijn lichaam gekregen.

De zin die me het meest is bijgebleven tijdens een van onze sessie’s is ‘you have got your own back’. Ik voel dat ik niet meer afhankelijk ben van anderen om me goed te voelen. Ik voel het vertrouwen dat ik alles zelf kan, in me heb en bovendien goed voor mezelf kan zorgen.

Ik durf nu te voelen, aan te geven wat ik nodig heb en ik heb het vertrouwen om daarnaar te handelen. Vroeger liep ik mezelf veel sneller voorbij.”

~ Arjen ~ Docent speciaal onderwijs.

“Van mei tot november ’23 heb ik het Master your Balance traject gevolgd bij Luuk Brummans “de Allround Balance Master”, want een echte Master dat is ie!”

Aanleiding om contact te leggen met Luuk was voor mij, dat ik wilde leren om beter balans te kunnen houden op vlakken zoals werk-privé, denken-doen, ontspannen-inspannen, verstand-gevoel, loslaten-vastpakken etc.

Nu weet ik van mezelf dat ik best een vlotte prater kan zijn en dat dit ook binnen mijn comfort is, maar ik hiermee niet altijd m’n kern’ raak.

Ik vond dan ook dat ik nu wat anders nodig had, dan ‘n regulier coaching traject. Ik dacht al een tijdje aan Breathwork als instrument. Overigens voor mij een totaal nieuw domein.
Het traject bij Luuk bleek voor mij de juiste keuze!

Het sprak mij na dit vrijblijvende, oriënterende gesprek direct aan dat Luuk duidelijke taal gebruikt.

Gedurende de 8 sessies die volgde, wist Luuk op een ongekend geduldige, flexibele en zorgvuldige manier zich voor mij te ontwikkelen als een baken, zowel op fysiek; als emotioneel en mentaal vlak. 

Ook buiten de sessies om was er sprake van een prettige en gepaste betrokkenheid, vaak met fijne, opvolgbare adviezen of praktische (adem)oefeningen.

Hierdoor ging ik zijn complementaire aanpak en zeker Luuk als persoon met aandacht, humor en intelligentie, ervaren als belangrijke support in o.a. het acceptatieproces van mijn onverwachts opspelende, ernstige fysieke klachten.

De benaming ‘Ademcoach’ of ‘Breathworker’ doet hem naar mijn ervaring dan ook onvoldoende recht aan.

Zat ik teveel op mijn praatstoel en in mijn hoofd, dan wist hij me met meditatie of een lichaamsgerichte (adem)oefening met rust en bewustwording weer in balans te brengen. Was het mooi weer en was ik wat onrustig over bepaalde uitslagen die die week zouden volgen, dan besloot hij bijv. om samen oefeningen buiten in het bos te doen.

Luuk creëert in zijn sessies veiligheid en ruimte. Hierbij laat hij op ongekunstelde en subtiele wijze het eigenaarschap van mijn leerproces bij mij. Wat soms irritant, maar uiteindelijk toch erg prettig en essentieel is om tot verandering te komen.

Luuk legt in zijn sessies relevante koppelingen tussen zijn praktijk en de theorie, maar belangrijker nog hij durft dat ook niet te doen en je vooral te laten ervaren i.p.v te laten begrijpen, wat voor mij een belangrijk aandachtspunt is en erg helpend is geweest.

Hij is als universitair geschoolde, perfect in staat ingewikkelde patronen te ontrafelen en verbanden te leggen, maar bovenal is hij een warm en prachtig mens die professioneel de inschatting maakt waar hij ook met eigen ervaring kan werken en daarbij naast je staat.

Tenslotte, na 8 sessies kan ik zeggen dat ik ondanks mijn 45 levenservaringsjaren heel veel nieuwe dingen heb geleerd van onze samenwerking en zijn we in een notendop gegaan van bewustwording, gedragsverandering om vervolgens het geleerde te integreren in het dagelijks leven.

Ik zal in de toekomst vaker een beroep doen op Luuk. Het leven verloopt niet lineair. Een aandachtig klankbord, actieve ontspanning, een gids, is in deze periodes voor mij zeker van toegevoegde waarde.

Het maakt het tot een beste investering in jezelf!

~ Peter

Video afspelen

“Ik sta aan het begin van mijn persoonlijke ontwikkelingsreis, toch ervaar ik bij Luuks benadering in een korte tijd al meer verbeteringen dan bij eerdere therapieën die ik heb gevolgd.”

Al heel lang in mijn leven loop ik tegen dingen aan. Denk aan perfectionisme, faalangst en het altijd goed willen doen voor anderen om liefde en respect te ontvangen.

Ik ben in het verleden al bij psychologen geweest alleen dat had nooit het gewenste effect. 

Voor het traject had ik het doel om meer ontspanning te vinden, minder streng te zijn voor mezelf en echt te voelen dat ‘wat ik doe’ en ‘wie ik ben’ goed genoeg is.

Luuks benadering is heel erg op het hier en NU gericht. Daardoor kom ik veel dichter bij mijn lichaam en emoties dan bijvoorbeeld tijdens praatsessies.

Ik heb geleerd welke zaken mijn spanningen en emoties triggeren en hoe ik ontspanning kan vinden middels ademhaling, 

Ik ben me veel bewuster geworden van waar ik spanningen ervaar, welke emoties ik voel en wat ik daarmee kan doen.

Daarnaast heb ik geleerd dat het oké is dat al deze dingen er zijn en dat ik daar niet altijd tegen hoef te vechten. Ik ben daarin milder en liever voor mezelf geworden.

Bedankt Luuk voor de mooie reis, ervaringen en handreikingen die je me hebt gegeven!

~ Gijs ~ Werknemer ASML.

Brummans Breathwork and Balance draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders